Víťazstvo je na strane slovenských hokejistov. V prípravnom zápase zdolali Česko 3:1

TA3 TASR
21.4.2022 20:21

Slovenskí hokejisti zvíťazili v úvodnom zápase prípravy na MS 2022 nad Českom 3:1. Skóre otvoril v 9. minúte kapitán Peter Čerešňák, na ktorého v druhej tretine nadviazali góloví debutanti Alex Tamáši a Mislav Rosandič.

SLOVENSKO - Česko 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Góly: 9. Čerešňák (Krištof, Liška), 22. Tamáši (Kollár, Ivan), 29. Rosandič (Minárik, Sukeľ) - 10. Blümel (Holík, Kaňák). Rozhodovali: Snášel, Korba - Šoltés, Stanzel, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, divákov: 4343.

zostavy: M. Tomek - Rosandič, Čerešňák, Jánošík, Bučko, Ivan, Mudrák, Koch, Romančík - Liška, Krištof, Lantoši - Mucha, M. Sukeľ, Faško-Rudáš - Valach, Tamáši, Kollár - Honzek, T. Mikúš, Minárik

Česko: Kváča - Zábranský, Ščotka, Jeřábek, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák - Blümel, Holík, Smejkal - Cienciala, Černoch, Zdráhal - Kousal, Kodýtek, Flek - Beránek, Hladoník, Fridrich - Lang  

V úvodných minútach mali viac z hry Česi, ktorí  viackrát ohrozili brankára Tomeka, ale ten sa nenechal prekvapiť. V 8. minúte Kodýtek sekol Tamášiho a prvú presilovku Slovenska využil kapitán Čerešňák - 1:0. Náskok domácich reprezentantov trval iba 71 sekúnd. Holík prihrávkou v strednom pásme uvoľnil Blümela, ktorý sa dostal za obranu súpera a prekonal Tomeka - 1:1.

Česi v prvej tretine viackrát vytvorili závar okolo slovenskej bránky, ale nedostávali sa k odrazeným pukom. Počas druhého českého oslabenia, keď na trestnej lavici sedel opäť Kodýtek, unikol slovenskej obrane Flek, ale Tomek zmaril jeho šancu.

Druhú tretinu odštartovala akcia Tamášiho, ktorý sa po Ivanovej prihrávke v strednom pásme efektne vyhol obrancovi Jiříčekovi a prvým reprezentačným gólom prestrelil brankára Kváču - 2:1. Krátko na to sa Slováci dostali k presilovke, v ktorej si vytvorili tlak, počas ktorého bol Tamáši blízko k druhému gólu, ale neuspel. 

Gól nepadol ani v následnej presilovke hostí, v ktorej Tomek čelil viacerým nebezpečným pokusom a poradil si aj s pohotovou strelou Černocha. V 29. minúte Minárik po pravom krídle doviezol puk do útočného pásma, obišiel bránku a po jeho prihrávke Rosandič prekonal Kváču - 3:1.

 Slováci boli herne na koni, vpred ich hnala aj početná divácka kulisa. Česi mohli znížiť v 33. minúte, keď Koch fauloval Hladoníka, ale ten v trestnom strieľaní neprekvapil Tomeka.

Tretia tretina sa začala v tempe, avšak s minimom gólových príležitostí. Slovenskému tímu sa v nej darilo držať hru ďaleko od brankára Tomeka. V 48. minúte sa domáci dostali k presilovke, v ktorej Čechov neprekvapili. Naopak, dvojgólový náskok Slovenského tímu vydržal aj vďaka brankárovi Tomekovi, ktorý zmaril šancu Černocha. 

Česi sa naďalej snažili o kontaktný gól, ale aktívna slovenská defenzíva im robila problémy. Po faule Kollára v 58. minúte sa hostia dostali k presilovke, ktorú podporili šiestym hráčom po stiahnutí brankára Kváču. Usadili sa v slovenskom pásme, ale domáci už neinkasovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok