Nová Alpina XB7. Faceliftovaná X7 pod drobnohľadom úpravcu Alpina

TA3/SZ
20.4.2022 18:30

Alpina najnovšie zverejnila prvý záber veľkého SUV XB7, ktoré priamo vychádza z čerstvo faceliftovanej X7 od BMW. Úprava sa dotkla nie len vzhľadu, ale aj pohonu. Aký výkon skrýva novinka pod kapotou?

Nová Alpina XB7. Faceliftovaná X7 pod drobnohľadom úpravcu Alpina
Alpina

BMW len nedávno predstavilo facelift najväčšieho SUV v ponuke značky. Ani dvorný úpravca Alpina však neváhal a pripravil novinku vo svojom kabáte. Na prvom zverejnenom zábere môžme vidieť masívny predný nárazník s obrovskými obličkami masky chladiča. Spodná lišta nárazníku je zdobená nie len nápisom Alpina, ale aj množstvom nasávacích otvorov na prívod vzduchu k dôležitým komponentom.

Alpina Alpina

Pohotovostná hmotnosť vyše 2.7 tony vyžaduje na pohyb aj značnú silu. Alpina preto pod kapotu osadila mild-hybridný systém so štartér generátorom, ktorý pomáha spaľovaciemu motoru pri potrebe plného výkonu. Výrobca však aj naďalej uvádza hodnotu výkonu na úrovni 621 konských síl a 800 Nm krútiaceho momentu, ktorý pochádza z osemvalcového motoru s objemom 4.4 litra.

Tento obor v podaní Alpiny dokáže aj napriek svojej vysokej hmotnosti stále akcelerovať z pokoja na 100 km/h za neuveriteľných 4.2 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť na úrovni 290 km/h. Ak sa pýtate na spotrebu paliva, tak podľa výrobcu by mala byť XB7 schopná jazdiť za 12 litrov paliva na 100 kilometrov.

Cenovka tohto obra je na domácom nemeckom trhu stanovená tesne nad hranicou 170 tisíc eur. Aktuálne sú bližšie informácie, ako aj detailnejšie zábery zahalené tajomstvom, takže musíme nejaký čas počkať na ich odhalenie.

Témy: BMW Alpina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok