Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu. Podľa neho ide o vymyslený príbeh

TA3 TASR
20.4.2022 14:43

Líder Smeru-SD Robert Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu a pokus zlikvidovať predsedu najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany.

"Národná kriminálna agentúra ma dnes ako opozičného lídra štvrtýkrát politicky obvinila. Nie preto, že by som bol podozrivý z korupcie alebo inej ekonomickej trestnej činnosti. Ale preto, že si ako opozičný politik robím svoju robotu," vyhlásil v stanovisku Fico. Poukázal na to, že Smer-SD denne upozorňuje na neschopnosť vlády a prezidentky, ale aj manipulácie trestného systému.

"V obvinení si doslova vymysleli príbeh, ako som vraj vytvoril zločineckú skupinu, ktorá mala škodiť Kiskovi, Matovičovi a Kollárovi," povedal Fico. Zoznam poškodených je podľa neho "dôkaz nad dôkazy", že ide o politický revanš. Skonštatoval, že je obvinený preto, lebo bol v rokoch 2006 – 2018 predsedom vlády a nahlas hovoril o daňových podvodoch lídra OĽANO Igora Matoviča a exprezidenta Andreja Kisku.

V súvislosti so svojím obvinením tvrdí, že všetko bolo organizované na pokyn a so súhlasom vládnych politických špičiek. Nad rámec právneho štátu a demokracie považuje Fico aj obvinenie advokátov Roberta Kaliňáka a Mareka Paru. 

"Ide o zjavný pokus zločineckých štruktúr na NAKA a na Úrade špeciálnej prokuratúry zlikvidovať efektívnu obhajobu obvinených v prípadoch zjavného krivenia spravodlivosti a manipulácie s trestnými konaniami v neprospech nominantov opozície," myslí si Fico.

Podpredseda parlamentu a strany Juraj Blanár vyjadril za vedenie Smeru-SD a poslanecký klub absolútnu podporu Ficovi a Kaliňákovi. Slovensko podľa neho čelí bezprecedentnému a škandalóznemu zneužívaniu orgánov činných v trestnom konaní voči politickej opozícii. "Budeme bojovať všetkými politickými nástrojmi proti tomuto smiešnemu zneužívaniu, ktoré zasahuje do demokracie tak, ako to nikdy nebolo v modernej histórii Slovenska," vyhlásil.

Blanár zároveň avizoval iniciovanie mimoriadnej schôdze na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). "Pretože minister Mikulec musel vedieť o všetkom, všetko koordinoval," načrtol Blanár. Odkázal na údajné tajné stretnutie Mikulca s policajným prezidentom Štefanom Hamranom pred jeho vymenovaním, kde mal Hamran povedať, čo má vo funkcii splniť.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok