NHL: Černákova asistencia Tampe k víťazstvu nepomohla. Halák musel pre zranenie striedať

TA3 TASR
20.4.2022 08:22

Slovenský hokejový obranca Erik Černák zaznamenal jednu asistenciu v nočnom zápase zámorskej NHL, no jeho Tampa Bay podľahla doma Detroitu 3:4. O triumfe hostí rozhodol v 46. minúte český útočník Jakub Vrána, ktorý zaznamenal dva góly.

NHL: Tampa s Černákom slávila štvrté víťazstvo za sebou. Poradili si doma s Columbusom 4:1
TASR/AP

Černák strávil na ľade 20:05 minút a okrem asistencie si pripísal aj jeden plusový bod, strelu na bránku, dve trestné minúty, dva hity a jeden blok. Steven Stamkos zaznamenal tri asistencie a vyrovnal historický rekord Martina St. Louisa v počte bodov za Tampu. Obaja ich v základnej časti nazbierali 953, Stamkosovi sa to podarilo v 916 zápasoch (472+481).

Florida natiahla víťaznú sériu na 11 zápasov, keď triumfovala na ľade New Yorku Islanders 3:2 po predĺžení. Všetky tri góly hostí strelil kapitán Aleksander Barkov. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za "ostrovanov" 19:11 minúty a do štatistík si pripísal tri bodyčeky, dva bloky a strelu na bránku.

Jaroslav Halák nastúpil v bránke Vancouveru v domácom zápase proti Ottawe. Slovenský brankár však musel pred druhou tretinou za stavu 2:0 striedať a nahradil ho Thatcher Demko. Canucks nakoniec vedenie neudržali a prehrali 3:4 po predĺžení a nájazdoch.

Výsledky:

Vancouver - Ottawa 3:4 pp a sn

San Jose - Columbus 3:2 v 3. tretine

Nashville - Calgary 3:2 pp

St. Louis - Boston 2:3 pp

Toronto - Philadelphia 5:2

NY Islanders - Florida 2:3 pp

Montreal - Minnesota 0:2

NY Rangers - Winnipeg 3:0

Tampa Bay - Detroit 3:4 /Černák za domácich 0+1/

Anaheim - Los Angeles 1:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok