Po streľbe v New Yorku hlásia viac ako 20 zranených. Zverejnili detaily o podozrivom

TA3 TASR
13.4.2022 07:26

Newyorská polícia zverejnila v noci na stredu podrobnosti o hľadanom podozrivom páchateľovi streľby v metre v štvrti Brooklyn. Predstavitelia polície na tlačovej konferencii oznámili, že "osobou záujmu" je 62-ročný Frank R. James s adresami pobytu v amerických štátoch Philadelphia a Wisconsin. Muža sa doposiaľ nepodarilo zadržať.

Hovorca newyorského Mestského dopravného úradu pre televíziu CNN spresnil, že krvavý incident sa odohral v súprave expresnej linky "N", ktorá smerovala z Brooklynu na Manhattan. Vlak na stanicu 36th Street prišiel zo stanice 59th Street. Podľa predbežných informácií ozbrojený muž v súprave metra vytiahol zo svojho ruksaku dymovnicu a potom spustil streľbu. Podľa newyorskej polície išlo o Afroameričana "mohutnej postavy", ktorý mal oblečenú zelenú reflexnú vestu a šedú mikinu. Informovala stanica Sky News.

Streľba si vyžiadala najmenej desať zranených, kým ďalších 13 osôb utrpelo zranenia po nej v dôsledku nadýchania sa dymom alebo pokusu o útek z miesta incidentu, uvádza Sky News s odvolaním sa na vyjadrenia newyorskej policajnej komisárky Keechant Sewellovej. Podľa stanice CNN vystrelil páchateľ dovedna 33-krát. Polícia ho identifikovala na základe kreditnej karty, ktorá sa našla na mieste incidentu. Podozrivý si podľa polície deň pred streľbou prenajal nákladné auto, ktoré je spájané so streľbou a našlo sa v Brooklyne. Vozidlo bolo prenajaté v štáte Philadelphia.

Stanica tiež s odvolaním sa na policajné zdroje informovala, že na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko príspevkov "spojených s osobou záujmu", v ktorých sa spomína bezdomovectvo a newyorský starosta Eric Adams. Napriek tomu motív útoku doposiaľ nebol bezprostredne známy. Newyorská polícia pri pátraní po podozrivom požiadala o pomoc verejnosti.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok