Taliansko zhabalo nehnuteľnosti, ktoré vlastní Mazepin, bývalý ruský pretekár Formuly 1

TA3 TASR
11.4.2022 16:49

Taliansko zhabalo nehnuteľnosti v hodnote 105 miliónov eur, ktoré vlastnia bývalý ruský pretekár Formuly 1 Nikita Mazepin a jeho otec – ruský oligarcha – Dmitrij Mazepin. Informovala agentúra Reuters, pre ktorú to v pondelok uviedli dva nemenované zdroje z okolia polície.

Reuters: Taliansko zhabalo nehnuteľnosti ruskému pretekárovi Mazepinovi
Twitter/Reuters

Policajná operácia sa zamerala na vilu známu ako Rocky Ram, ktorá leží na severe talianskeho ostrova Sardínia. Operácia je súčasťou širšej snahy zameranej na potrestanie bohatých Rusov, ktorí sú spájaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, v rámci reakcie na ruskú vojenskú inváziu na Ukrajinu. Hovorca Mazepinovcov sa k veci zatiaľ nevyjadril.

Nikita Mazepin pôsobil do marca tohto roka v americkom tíme Haas, s ktorým pretekal v automobilových pretekoch Formula 1. Nikita i jeho otec Dmitrij, ktorého Európska únia označila za člena blízkeho kruhu Vladimira Putina, boli zaradení na sankčný zoznam EÚ po tom, ako Rusko napadlo susednú Ukrajinu.

V priebehu posledných pár týždňov zhabala talianska polícia ruským boháčom, ktorí sa nachádzajú na sankčnom zozname EÚ v súvislostí s konfliktom na Ukrajine, jachty a nehnuteľnosti v celkovej hodnote prevyšujúcej 900 miliónov eur.

Doposiaľ najcennejšou zhabanou komoditou v Taliansku sa stala superjachta ruského oligarchu Andreja Melničenka, ktorá má hodnotu 530 miliónov eur. Tú talianske úrady zhabali v talianskom prístave v Terste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok