Železnice počas Veľkej noci posilnia dopravu, vypravia až o 17 vlakov viac

TA3 TASR
11.4.2022 14:10

Železničná spoločnosť Slovensko počas veľkonočných sviatkov posilňuje dopravu, vypraví o 17 vlakov viac. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč s tým, že tieto sviatky bývajú každoročne spojené so zvýšeným počtom cestujúcich.

vlak železnica železničná spoločnosť ZSSK 1140px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Vo štvrtok, 14. apríla, vypraví ZSSK šesť rýchlikov, a to vlak SuperCity, regionálny expres a štyri regionálne rýchliky. V piatok, 15. apríla, vypraví jeden medzištátny vlak SuperCity a v pondelok, 18. apríla, keď sa očakáva najväčší záujem o prepravu, desať mimoriadnych rýchlikov, z toho osem regionálnych a dva regionálne expresy. Ide o posilnenie spojenia medzi Bratislavou a Košicami.

Kováč zároveň upozornil, že od 10. a 11. apríla sú cestujúcim opäť k dispozícii aj komerčné vlaky kategórie InterCity (IC 52x). Konkrétne 10. apríla sa na trať Bratislava – Žilina – Košice a späť vrátili vlaky IC 52x a 11. apríla vlak IC 521.

"Vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období odporúčame cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu," zdôraznil hovorca ZSSK. Cestovné lístky a rezervácie miesta si cestujúci môžu zakúpiť v pokladniciach ZSSK, ale aj prostredníctvom e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom.

Obsadenosť IC vlakov a tzv. "šesťstovkových" rýchlikov R6xx je podľa Kováča k 11. aprílu v priemere 68 %. Najviac spomedzi vybraných vlakov, na 96 %, je podľa aktuálnych údajov obsadený štvrtkový IC vlak, ktorý má plánovaný odchod z Viedne o 14.42 h a do Košíc by mal doraziť o 20.42 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok