Heger po príchode z Ukrajiny: Je to náš sused a priateľ. Fico a Pellegrini sa správajú ako ruskí agenti

TA3 TASR
9.4.2022 12:34

Premiér Eduard Heger po príchode z Ukrajiny na tlačovej besede zdôraznil, že Ukrajina je náš sused a priateľ a Slovensko potrebuje stabilného a prosperujúceho partnera. Reagoval aj na slová opozície s tým, že vyhlásenia Fica a Pellegriniho sú proti záujmom Slovenska.

"Ukrajina je náš sused a náš priateľ," vyhlásil po príchode z Ukrajiny premiér Eduard Heger. Pre Slovensko je podľa neho veľmi dôležité, aby malo okolo seba stabilných a prosperujúcich susedov.

Reagoval aj na vyhlásenia opozície s tým, že ide o klamstvá. Slovensko je podľa neho aktuálne tak zabezpečené, ako nikdy v histórii. Reči opozície sú podľa neho klamstvom. "V tieto dni SR bude disponovať štyrmi batériami protivzdušnej obrany Patriot," dodal. Fico a Pellegrini idú vraj svojimi vyhláseniami proti záujmom Slovenska a správajú sa ako "ruskí agenti". Zároveň ich vyzval, aby spolu s ním navštívili Ukrajinu a pozreli sa osobne na "zverstvá", ktoré sa tam dejú.

Heger taktiež vyhlásil, že Slovensko bude silno tlačiť na to, aby sa Ukrajina stala čo najrýchlejšie členom Európskej únie a získala kandidátsky status. Vláda ponúka aj svoj reformný tím a Slovensko je ochotné Ukrajine pomôcť aj s opravou vojenskej techniky, ale aj s vývozom pšenice prostredníctvom vlakovej prepravy.

Heger navštívil v piatok Kyjev spoločne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom. Stretol sa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ale aj ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Následky vojny si spoločne s európskymi partnermi šiel osobne pozrieť do mesta Buča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok