Akadémia rozhodla ohľadom facky na Oscaroch. Smith sa nesmie desať rokov zúčastniť udeľovania cien

TA3 ČTK
8.4.2022 21:20

Herec Will Smith nesmie ísť desať rokov na udeľovanie Oscarov a ani inú akciu americkej filmovej akadémie. Taký trest v piatok uložila rada guvernérov akadémie po tom, čo dal Smith pri tohtoročnom odovzdávaní Oscarov facku moderátorovi Chrisovi Rockovi.

Informovali o tom svetové spravodajské agentúry. Smith komika fyzicky aj slovne napadol kvôli vtipu o jeho manželke, následne sa ospravedlnil a označil svoje správanie za neprijateľné.

Herec sám v ospravedlnení publikovanom deň po incidente hovoril o neospravedlniteľnom a neprijateľnom správaní a neskôr uviedol, že prijme akýkoľvek trest, o ktorom organizátori Oscarov rozhodnú. Podľa agentúry AP jeho zástupcovia ihneď nereagovali na e-mail so žiadosťou o komentár k dnešnému oznámeniu.

Smith komika Rocka fyzicky aj slovne napadol kvôli vtipu o vzhľade jeho manželky Jady Pinkettovej-Smithovej, ktorá trpí alopéciou a má vyholenú hlavu. Keď Rock zažartoval, že sa teší na jej rolu v pokračovaní filmu G. I. Jane, kde mala hlavná postava stvárnená Demi Mooreovou tiež veľmi krátky zostrih, Smith vstal zo svojho miesta a v priamom prenose šiel moderátora udrieť do tváre. 

Potom naňho už z publika dvakrát zareval "neber si do svojej hnusnej huby meno mojej ženy!".Už niekoľko dní pred dnešným konaním vedenia filmovej akadémie Smith sám rezignoval na svoje členstvo. Uviedol pri tom, že zradil dôveru inštitúcie. Tá mu 27. marca za stvárnenie otca tenisových sestier Williamsových udelila cenu pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok