Ozbrojeného útočníka, ktorý pri mešite v Tel Avive usmrtil dvoch ľudí, zastrelili

TA3 TASR
8.4.2022 08:48

Príslušníci izraelských bezpečnostných jednotiek zabili v piatok ozbrojeného útočníka, ktorý počas štvrtkovej streľby v Tel Avive pripravil o život dvoch ľudí, uviedli tamojší predstavitelia.

Tel Aviv 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

"Terorista, ktorý sa dopustil včerajšieho ozbrojeného útoku v Tel Avive, bol lokalizovaný a neutralizovaný," uviedli úrady vo vyhlásení s tým, že išlo o Palestínčana z utečeneckého tábora v okupovanom Predjordánsku a zabitý bol pri prestrelke v blízkosti mešity vo štvrti Jaffa.

Podľa vyjadrení izraelskej polície po páchateľovi pátrali bezpečnostné jednotky počas celej noci zo štvrtka na piatok. Následne sa im ho podarilo lokalizovať, obkľúčiť a počas prestrelky eliminovať, cituje AFP.

Izraelská kontrarozviedka Šin bet uviedla, že agenti a špeciálne jednotky našli útočníka "skrývať sa v blízkosti mešity v Jaffe". Jaffa je historickou arabskou štvrťou Tel Avivu, pripomína AFP.

Útočník začal vo štvrtok večer strieľať na ľudí zabávajúcich sa v preplnenom bare v centre Tel Avivu. O život prišli dvaja ľudia a osem ďalších utrpelo zranenia, pričom stav jednej osoby bol podľa nemocničných zdrojov kritický. Polícia následne okolie streľby uzavrela a nariadila aj prerušenie verejnej dopravy. Do pátrania po útočníkovi sa zapojilo viac než 1000 policajtov a vojakov. Išlo už o štvrtý smrtiaci útok v izraelskom meste za uplynulé dva týždne, pričom vlna násilia si vyžiadala 13 obetí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok