Chcel ísť do väzenia, súd nevyhovel. Exriaditeľ z ministerstva tvrdí, že nedokáže zaplatiť peňažný trest

TA3 TASR
7.4.2022 19:11

Špecializovaný trestný súd vo štvrtok nerozhodol o vykonaní náhradného trestu pre právoplatne odsúdeného exriaditeľa ekonomickej sekcie Ministerstva vnútra SR Martina Fleischera. Súd mu ponechal čas na zaplatenie peňažného trestu vo výške 150-tisíc eur. Verejné zasadnutie samosudca Špecializovaného trestného súdu odročil na neurčito.

V auguste 2021 súd Fleischerovi schválil dohodu o vine a treste za prečin nepriamej korupcie. Okrem dvojročného podmienečného trestu odňatia slobody s päťročným odkladom dostal vtedy aj peňažný trest. V prípade jeho nezaplatenia do augusta 2023 18-mesačný náhradný trest odňatia slobody.

"Nepodarilo sa mi počas celého roku 2021 nájsť zodpovedajúcu prácu môjmu vzdelaniu a ani podobne ohodnotenú tak, ako bola práca u posledného zamestnávateľa," zdôvodnil Fleischer, prečo nie je schopný peňažný trest zaplatiť. V súčasnosti robí údržbára. Priblížil, že má finančnú rezervu na úrovni 30-tisíc eur. Žiadal preto uloženie náhradného trestu.

"Uvidíme, čo bude ďalej, či bude tento peňažný trest zo strany odsúdeného plnený," podotkol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek. Súd podľa neho správne rozhodol o odročení verejného zasadnutia na neurčito.

Fleischer bol do konca januára 2021 tri mesiace väzobne stíhaný. Podľa medializovaných informácií mal vystupovať ako svedok-kajúcnik proti obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi. Jeho výpoveď mala prispieť aj k zadržaniu bývalého riaditeľa Finančnej správy Františka Imreczeho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok