Sagan odstúpil z pretekov. Niekoľko kilometrov pred cieľom zosadol z bicykla a odišiel

TA3 TASR
6.4.2022 15:57

Slovenský cyklista Peter Sagan odstúpil z pretekov Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire vo Francúzsku. Približne 40 kilometrov pred cieľom stredajšej 2. etapy zosadol z bicykla a odišiel do tímového autobusu. V utorok obsadil 61. miesto. Informoval o tom portál ouest-france.fr.

Sagan odstúpil z pretekov. Niekoľko kilometrov pred cieľom zosadol z bicykla a odišiel
TASR/Lukáš Grinaj ilu

Tridsaťdvaročného jazdca tímu TotalEnergies sprevádzali v uplynulom čase zdravotné problémy, pre ktoré neštartoval na nedeľnej klasike Okolo Flámska.

V januári mal druhýkrát pozitívny test na koronavírus, neskôr ho trápili zvýšená teplota a žalúdočné problémy, pre ktoré odstúpil z pretekov Tirreno - Adriatico. Koncom marca sa predstavil na klasike Gent - Wevelgem, no ani tú nedokončil.

V stredu sa tešil z etapového triumfu Holanďan Olav Kooij (Jumbo-Visma), ktorý sa presadil v hromadnom špurte pred utorňajším víťazom a lídrom priebežného poradia Madsom Pedersenom z Dánska (Trek-Segafredo) a domácim Lorrenzom Manzinom, tímovým kolegom Sagana.

Výsledky 2. etapy (Le Dude - Le Dude, 173 km):

1. Olav Kooij (Hol./Jumbo-Visma) 4:01:50 h, 2. Mads Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 3. Lorrenzo Manzin (Fr./TotalEnergies), 4. Bram Welten (Groupama-FDJ), 5. Marc Sarreau (Fr./AG2R Citroen), 6. Pierre Barbier (Fr./B&B Hotels-KTM) všetci rovnaký čas ako víťaz, ... Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) odstúpil

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok