Rusko sa nezastaví pred ničím, medzinárodné spoločenstvo podľa Korčoka musí reagovať

TA3 TASR
6.4.2022 13:13

Medzinárodné spoločenstvo musí ostro odsúdiť to, čo spôsobila ruská vojenská agresia voči civilistom na Ukrajine. V súvislosti s aktualizovanými informáciami o násilnostiach a zabíjaní civilistov v ukrajinských mestách a obciach ruskou armádou to po rokovaní vlády vyhlásil minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS).

Monitor: Korčok: Bratislava bola spomenutá ako možné miesto mierových rozhovorov
TASR/Pavol Zachar

"Žiaľ, aj tieto udalosti potvrdzujú, že Rusko sa pri presadzovaní svojich politických cieľov nezastaví pred ničím," skonštatoval Korčok, ktorý apeluje na dôsledné vyšetrenie prípadov násilia a vrážd civilistov na okupovanom ukrajinskom území. "Nesmie to ostať bez odozvy medzinárodného spoločenstva," zdôraznil.

Šéf slovenskej diplomacie neuznáva ani deklarovaný prejav zmiernenia agresie, za ktorý ruská strana považuje relokáciu a sťahovanie svojich vojsk z územia Ukrajiny. "Tieto presuny absolútne neriešia to hlavné, a to je zastavenie bojov. Naďalej pokračuje bombardovanie a zabíjanie civilistov," zdôraznil Korčok, pripomínajúci situáciu najmä na východe a juhovýchode Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok