POČASIE: Ojedinele slabé snehové zrážky. Denná teplota do 8 stupňov

TA3 SHMÚ
3.4.2022 07:22

Spočiatku veľká, postupne miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé snehové zrážky. Na severe ojedinele tvorba snehových jazykov. Veľmi chladno. Denná teplota 3 až 8, na severe -3 až 2 st. Severný vietor do 40, v nárazoch do 60 km/h. V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor. Na hrebeňoch Tatier spočiatku až víchrica.

Situácia

V studenom a vlhkom vzduchu sa vo vyšších vrstvách ovzdušia presúva z našej oblasti ďalej na východ brázda nízkeho tlaku vzduchu. Zároveň sa v prízemnom poli rozširuje do strednej Európy od západu výbežok tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, neskôr miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele sneženie alebo snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď alebo dážď so snehom. Zrána ojedinele tvorba poľadovice. VEĽMI CHLADNO. Najvyššia denná teplota 3 až 8, v Žilinskom kraji, na Spiši a severovýchode -3 až 2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m -8 st. Prevažne severný vietor 4 až 11, v nárazoch lokálne okolo 16 m/s (15 až 40, 60 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor. Na hrebeňoch Tatier spočiatku až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 1 mm / do 1 cm snehu  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok