Učiteľku v Rusku udali žiaci pre protivojnové vyjadrenia. Zatkla ju polícia

TA3 TASR
2.4.2022 07:13

Učiteľku angličtiny v ruskom meste Penza zatkli po tom, ako jej žiaci na polícii nahlásili, že mala protivojnové poznámky. Informovala o tom v piatok večer stanica BBC odvolávajúca sa na správu, ktorú zverejnil portál Meduza.

škola študenti trieda vyučovanie ilu 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Študenti v tínedžerskom veku boli zjavne znepokojení z toho, že sa im zrušil plánovaný športový výlet do Česka, pričom svojej 55-ročnej učiteľky angličtiny, Iriny Genovej, sa pýtali, čo si o tom myslí. Diskusiu s ňou z 18. marca si nahrali.

Prepisu ich rozhovoru zverejnil web Meduza založený nezávislými ruskými novinármi a momentálne sídliaci v Lotyšsku.  Učiteľka podľa neho žiakom povedala, že zrušenie cesty bolo správne. Zároveň dodala, že takéto veci sa budú naďalej stávať, ak sa Rusko "nezačne správať civilizovane".

Rusko tiež prirovnala k Severnej Kórei a na vojnu na Ukrajine "vyjadrila odlišný názor od toho oficiálneho", uviedla Meduza, ktorú zmonitorovala BBC. Genovej teraz pravdepodobne hrozí pokuta až do výšky 5,1 milióna rubľov alebo maximálne desaťročné väzenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok