Polícia zaistila v prípade Magáta nacistické materiály. Vo švajčiarskej nehnuteľnosti našli aj zbraň a strelivo

TA3 TASR
1.4.2022 16:00

Vo švajčiarskej nehnuteľnosti, kde má nahlásený trvalý pobyt obvinený Marián Magát, zaistili väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držanú strelnú zbraň. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Marian mAGÁT 1140PX (SITA/Ján Slovák)
SITA/Ján Slovák

Domovú prehliadku vykonali v utorok (29. 3.) na základe medzinárodnej právnej pomoci. "Počas tejto domovej prehliadky bolo u obvineného okrem iných vecí zaistené väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držaná strelná zbraň a väčšie množstvo nelegálne držaného streliva," priblížili policajti.

Z extrémizmu obvinený Marián Magát je väzobne stíhaný. Zadržali ho v januári 2022 pre podozrenie zo spáchania 37 skutkov. Okrem iného ide podľa prokuratúry o založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, výrobu extrémistického materiálu či popieranie a schvaľovanie holokaustu, zločiny politických režimov a zločiny proti ľudskosti. Trestných činov sa mal dopustiť v rokoch 2017 až 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok