Všeobecná zdravotná poisťovňa a zväz poskytovateľov naďalej rokujú, v najbližších dňoch chcú dotiahnuť podmienky

TA3 TASR
31.3.2022 15:17

Zväz ambulantných poskytovateľov, ktorého členovia chceli od apríla vypovedať zmluvy štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni, sa dohodli, že v najbližších dňoch dotiahnu zmluvné podmienky.

Poisťovňa garantuje úhradu poskytnutej zdravotnej starostlivosti podľa doterajších zmluvných podmienok aj v ambulanciách členov Zväzu ambulantných poskytovateľov počas celej doby prebiehajúcich rokovaní. Dohodu potvrdili Všeobecná zdravotná poisťovňa aj výkonná riaditeľka zväzu Naďa Trenčanská Bedušová.

"Pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa ani od 1. apríla nič nemení. Z verejného zdravotného poistenia im je naďalej hradené poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rozsahu a za podmienok ako doteraz," povedala manažérka oddelenia komunikácie poisťovne Eva Peterová. Riaditeľka zväzu zdôraznila, že k dohode pristúpili s ohľadom na pacientov. Rokovania budú pokračovať budúci týždeň.

Zväz ambulantných poskytovateľov pôvodne v stredu informoval, že pre chýbajúcu dohodu na podmienkach financovania zdravotnej starostlivosti budú ambulancie, ktoré zastupuje, poskytovať od 1. apríla poistencom Všeobecnej zdravotnej poisťovni len neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Dohoda s Všeobecnou zdravotnou poisťovňou má platiť jeden týždeň, teda do 7. apríla, informoval neskôr vo štvrtok Zväz ambulantných poskytovateľov. "Lekári združení v ZAP v zmysle doteraz platnej zmluvy budú ošetrovať poistencov VšZP bez toho, aby im vystavovali faktúry za ošetrenie, posielali ich na pobočky VšZP alebo ich odmietli ošetriť," uviedol ZAP.

Všeobecná zdravotná poisťovňa zároveň dala podľa združenia prísľub, že v tomto období nebude priamo kontaktovať jednotlivých členov ZAP, zároveň garantuje v nasledujúcom týždni úhradu poskytnutej zdravotnej starostlivosti podľa doterajších zmluvných podmienok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok