Zistite, či ste v správnom vzťahu: Podľa párovej terapeutky si stačí položiť jedinú otázku

TA3/zm
3.4.2022 10:00

Každý vzťah si prechádza rôznymi fázami, a tak ako sme v živote raz hore, a raz dole, podobne to platí aj v partnerstve. Podľa terapeutky, ktorá radí dvojiciam, však dokážete veľmi rýchlo zistiť, či to má medzi vami ešte zmysel.

Zistite, či ste v správnom vzťahu: Podľa párovej terapeutky si stačí položiť jedinú otázku
Pexels/cottonbro

Jednoduchá, zdanlivo banálna otázka, no odpoveď toho veľa naznačí. Párová terapeutka Stina Sanders ju kladie svojim klientom pravidelne a vraj podľa odpovede sami vedia, čo majú robiť.

Jednoduchá otázka, trefná odpoveď

Anglická psychologička Stina Sanders je populárna najmä vďaka sociálnym sieťam, na ktorých pravidelne radí a rieši partnerské problémy aj mimo svojej ordinácie. Nedávno sa podelila s trikom, ktorý jednoducho napovie, či má váš vzťah zmysel.

Bez ohľadu na to, či ste si svojim vzťahom isté, alebo sa nachádzate v horšej fáze a pochybujete o spoločnej budúcnosti, na túto otázku je priestor prakticky kedykoľvek a môže vás zásadne nasmerovať, ako vo vzťahu ďalej.

Tá otázka znie: „Inšpiruje vás váš partner a rastiete pri ňom, alebo sa kvôli nemu nikam neposúvate?“ Podľa terapeutky sa jej klienti vždy pri otázke zarazia a dlhšie hľadajú odpoveď. No čím rýchlejšie príde, tým jasnejšie je smerovanie vášho vzťahu. A to bez ohľadu na to, či odpovedáte kladne alebo záporne. Samozrejme, pozitívna odpoveď naznačuje, že s partnerom máte pevné základy a vydržíte spolu v dobrom aj v zlom. Negatívna odpoveď zas hovorí o tom, že ste sa ako osobnosti vyvinuli každý iným smerom a je možné, že si viac nemáte čo odovzdať. No zaujímavá je i rýchlosť, akou dokážete odpovedať. Tá naznačuje mieru, nakoľko ste si vedomé kvalít i záporov partnerstva.

Otočená otázka

Podpora a rast sú podľa terapeutky základnými piliermi zdravého vzťahu. No nie všetci klienti k nej chodievajú na párové sedenia, a tak Stina Sandersová hovorí, že je rovnako zaujímavé vypočuť si odpoveď na tú istú otázku, len v opačnom garde. A teda, či si myslíte, že vy samy ste pre partnera podporou a inšpiráciou.

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok