Heger: Rozhodnutie Mikulca bolo vo verejnom záujme, nikto sa nenabaľuje ani nikoho nepodpláca

TA3 TASR
30.3.2022 17:39

Rozhodnutie ministra vnútra Romana Mikulca bolo vo verejnom záujme s cieľom čo najlepšie sa postarať o vojnou traumatizovaných ľudí. Uviedol to premiér Eduard Heger v reakcii na odvolávanie Mikulca, ktorému opozícia vyčíta uzavretie zmlúv so súkromnými firmami na riešenie situácie na hraniciach. Premiér podotkol, že v krízových chvíľach všetko stojí na dôvere, pozitívnych referenciách a aj osobných kontaktoch. Podčiarkol, že sa nikto "nenabaľuje" ani nikoho nepodpláca.

Heger: Rozhodnutie Mikulca bolo vo verejnom záujme, nikto sa nenabaľuje ani nikoho nepodpláca
TASR/Roman Hanc

"V reálnom čase prechádzajú našimi východnými hranicami tisíce vyčerpaných ukrajinských matiek s deťmi. Je to nová situácia pre skostnatelý a nepružný štát, ktorý tu zanechali vlády Smeru-SD a ktorý na hraniciach nestíha," skonštatoval premiér. 

Dodal, že problém bolo treba vyriešiť a ak to nevedel urobiť štát, nech to urobia tí, čo to vedia. "Dnes ide o súkromný sektor, mimovládne organizácie, šikovných a motivovaných ľudí," podotkol premiér. To, že štát nemá vybudované ani použiteľné krízové plány, ani spôsobilé personálne kapacity na zvládanie kríz, označil za zlyhanie vlád Smeru-SD.

Zo situácie podľa slov premiéra plynú dve poučenia. Hovorí o potrebe prekopať systém riadenia krízových situácií a mať kvalifikovaných a motivovaných štátnych zamestnancov. "Musíme sa naučiť v krízach aj správne komunikovať, aby sme eliminovali nedorozumenia a podozrenia," dodal Heger.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok