Reforma súdnictva potrebuje zhodu v celej koalícii, musíme hľadať, kde nie je, hovorí Kolíková

TA3 TASR
30.3.2022 12:26

Schvaľovanie súdnej mapy a rozsiahla reforma súdnictva si vyžaduje dohodu v celej koalícii. Počas rokovania vlády to zdôraznila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "Keďže k včerajšku tá zhoda nebola, aj keď sa predtým javilo, že je, tento bod sa odsúva na ďalšiu schôdzu parlamentu," uviedla.

Nechcela konkretizovať, kto z koalície má výhrady, naznačila však, že dohoda viazne pri téme krajských súdov. "Otvorila sa táto téma, musím si aj ja prejsť s koaličnými partnermi opäť to, kde je zhoda a kde nie je," povedala. "Ale časť odvolacej reformy je najdiskutovanejšia," priznala.

Nemyslí si, že by boli oddialením schválenia ohrozené peniaze z plánu obnovy. "V koalícii je záujem splniť príslušné míľniky, ja na nich dôsledne pracujem a myslím si, že k dohode dôjde," povedala. Zdôraznila, že reforma súdnictva je veľkou a náročnou zmenou. "Odklad o nejaký týždeň nie je z môjho pohľadu zásadná vec," dodala k procesu schvaľovania.

Návrh súdnej mapy i stavebné zákony sa presúvajú na ďalšiu riadnu schôdzu Národnej rady SR, ktorá sa má začať 26. apríla. Rozhodli o tom v stredu poslanci NR SR na návrh koaličných klubov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok