Tieto chyby pri holení nôh robí skoro každá žena: Naučte sa pravidlá odstraňovania chĺpkov

TA3/zm
29.3.2022 08:00

Rýchlo do sprchy, zobrať holiaci strojček do rúk a o pár minút máte hladké nohy. Znie to jednoducho a povedzme si pravdu, väčšina žien to tak skutočne má. Lenže aj holenie nôh má určite zásady, ktoré by sme mali dodržiavať, aby bola naša pokožka zdravá, hebká a bez porezaných či zapálených miest.

Tieto chyby pri holení nôh robí skoro každá žena: Naučte sa pravidlá odstraňovania chĺpkov
Pexels/Karolina Grabowska

Holenie je najobľúbenejšou formou odstraňovania chĺpkov, pretože je rýchle, bezbolestné a lacné. Aj tak má však svoje pravidlá, ktoré by ste sa mali naučiť.

V sprche nie

Zásada číslo jeden, nehoľte si nohy v sprche. Nejde ani tak sprchovanie, ako skôr o fakt, že v takom prípade určite nohy len namočíte a rovno sa vrhnete na holenie. No ak chcete, aby ste mali pokožku čo najdlhšie hladkú a bez červených zapálených bodiek, mali by byť chĺpky pred holením namočené aspoň 15 minút. Ak už to teda musí byť v sprche, tak holením nezačínajte, ale končite.

Zabudnite na mydlo

Následne, keď máte nohy „odmočené“ zrejme do rúk beriete prvé, čo máte po ruke. Mydlo či sprchový gél sú určené na umývanie a nie holenie. Takmer každý žena to vie, ale nebráni nám v tom, aby sme v tom pokračovali. Výsledkom je opäť to, že chĺpky nezmäknú tak, ako keby ste použili penu či gél na holenie, čo v praxi znamená rýchlejšie zarastanie.  

Večer je to lepšie

Možno si nohy holíte ráno, aby ste ich malo čerstvo hladké, keď sa chystáte medzi ľudí. Večer je to však rozhodne lepší nápad. Ide najmä o blaho vašej pokožky, ktorá bude mať tak šancu cez noc sa spamätať a zregenerovať. Ráno môžete následne použiť telové mlieko, ktoré vás s odstupom niekoľkých hodín od holenia ani nebude tak dráždiť.

Rátajte čepieľky

Pozrite sa na svoj holiaci strojček a zrátajte, koľko má čepelí. Väčšina žien to nevie len tak po pamäti, ale odteraz sa to zmení. Zásadne si totiž na holenie nôh vyberajte strojčeky, ktoré majú na hlavici štyri alebo päť čepieľok. Čím menej britiev, tým horšie nohy oholíte, hoci to nemusíte voľným okom vidieť. Navyše jedna alebo dve čepele majú toľko práce s chĺpkami, že vás ešte aj odrú.

V smere rastu

Odjakživa sa hovorí, že sa chĺpky majú holiť proti smeru ich rastu. Ak však použijete dobrú penu alebo gél, pôjde to dobre aj v smere chĺpkov. A získate tým oveľa menej podráždenú pokožku, rovnako ako minimalizujete šancu, že sa porežete.  

Témy: Pokožka sprcha
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok