Krém, mlieko alebo maslo? Aj telové produkty si vyberajte podľa typu pokožky

TA3/zm
28.3.2022 08:00

Tak ako potrebuje hydratáciu naša pleť, potrebuje ju aj pokožka tela. Pri výbere hydratačných kozmetických produktov by ste sa mali riadiť vašou kožnou špecifikáciou.

Krém, mlieko alebo maslo? Aj telové produkty si vyberajte podľa typu pokožky
Pexels/Ann poan

Krém, mlieko alebo maslo? Aj pri výbere telovej kozmetiky je toho toľko na výber, že je potrebné sa zorientovať. A aký je medzi nimi vlastne rozdiel?

Telový krém

Klasika, ktorá tu je roky rokúce. Telový krém vznikol, aby vyživoval našu pokožku a aby sme v päťdesiatke nevyzerali ako vysušené starenky. Veľmi suchá pokožka si ho určite obľúbi, no pokiaľ sa krémujete pravidelne a nepotrebujete extra dávku hydratácie, nemusí vám vyhovovať konzistencia, keďže krém sa pomerne ťažko rozotiera. Po tomto druhu kozmetiky siahajte aj v prípade, že máte pokožku veľmi citlivú alebo sklony k alergii. Samozrejme, v takom prípade čítajte zloženie a vyberte si produkt priamo určený pre váš typ kožného problému.  

Telové mlieko

Pre väčšinu žien je telové mlieko voľnou číslo jeden. Obľubu si získal najmä pre jednoduché rozotieranie a rýchle vstrebávanie sa. Dôvodom je vyšší obsah vody v produkte, čo znamená, že dokonale hydratuje. Telové mlieko je v postate určené pre všetky typy pokožky, dokonca aj najsuchšia môže po ňom siahnuť, ak vám vyhovuje konzistencia. Kto by však mal po tomto výrobku rozhodne siahnuť sú ženy s mastnou pokožkou.  

Telové maslo  

Najhutnejšie spomedzi trojice hydratačných prípravkov na telo je jednoznačne telové maslo. Hoci jeho prácne rozotieranie nie je práve obľúbené, čím je vaša koža suchšia, tým viac by ste mali po ňom siahať. Použiť pri aplikácii môžete jednoduchý trik. Natierajte sa po sprche, keď máte jemne navlhčenú kožu.

Textúra tohto produktu preniká do najhlbších vrstiev kože a k hydratácii dochádza hĺbkovo. O natretí ostáva na tele jemný film, a tak si budete musieť vyhradiť viac času, aby vám maslo stihlo aj vsiaknuť.  

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok