V Poľsku sa konalo stretnutie ministrov Ukrajiny a USA. Stretli sa aj s Bidenom

TA3 TASR ČTK
26.3.2022 12:33

Ukrajinskí ministri obrany a zahraničia sa vo Varšave zišli so svojimi americkými kolegami. Na twitteri o tom informoval ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov. So dvojicou ukrajinských ministrov sa stretol aj americký prezident Joe Biden, napísala agentúra AFP.

"Diskutujeme o aktuálnych otázkach a spolupráci v politickom a obrannom ohľade medzi Ukrajinou a Spojenými štátmi," komentoval Reznikov fotografiu na sociálnej sieti. Tá vedľa jeho samého zachytáva okrem iného ukrajinského ministra zahraničia Dmytra Kulebu, jeho americký náprotivok Antonyho Blinkena a amerického ministra obrany Lloyda Austina.

Biely dom predtým oznámil, že Biden "sa zastaví" na rozhovoroch amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena a ministra obrany Lloyda Austina s ukrajinskými rezortnými kolegami Dmytrom Kulebom a Olexijom Reznikovom. Neskôr zverejnil fotografie zo stretnutia v hoteli v centre poľskej metropoly, v ktorej večer prezident USA vystúpi s prejavom o mesiac trvajúcej vojne na Ukrajine. 

Biden pricestoval do Poľska v piatok. Návštevu začal v meste Rzeszów, ležiacom približne 80 kilometrov od hranice s Ukrajinou. Stretol sa tam s americkými vojakmi umiestnenými v krajine a spolu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom aj so zástupcami humanitárnych organizácií, ktoré poskytujú podporu ukrajinským utečencom.

Na sobotňajšom programe má Biden tiež rokovanie s poľským prezidentom Dudom a spolu s poľským premiérom Mateuszom Morawieckym a starostom Varšavy Rafalom Trzaskowskim navštívi štadión, kde prebieha registrácia utečencov z Ukrajiny, uviedla agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok