Biden cestuje do Európy. Bude rokovať s lídrami v Bruseli a navštívi aj Varšavu

TA3 TASR
23.3.2022 14:20

Americký prezident Joe Biden v stredu odletel na svoju prvú zahraničnú cestu od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Šéf Bieleho domu sa vo štvrtok v Bruseli zúčastní na mimoriadnom summite Severoatlantickej aliancie, stretnutí skupiny G7 a zavíta aj na summit Európskej rady.

Biden dostal tretiu dávky vakcíny,
TASR/AP

Biden odletel zo základne amerického letectva a námorníctva Joint Base Andrews v štáte Maryland. Prezidentský špeciál Air Force One by mal v Bruseli pristáť v stredu večer. Dva nemenované zdroje oboznámené so situáciou uviedli, že Biden a jeho tím pripravujú plány na uvalenie sankcií na členov ruskej Štátnej dumy ako odvetu za ruskú inváziu na Ukrajinu. Očakáva sa, že ďalší balík opatrení bude zverejnený vo štvrtok.

Americký prezident plánuje v piatok z Bruselu letieť do poľskej metropoly Varšava. Stretnutie s poľským prezidentom Andrzejom Dudom je naplánované na sobotu. Hlavnou témou ich rozhovoru by podľa agentúry PAP mala byť humanitárna kríza spôsobená ruskou agresiou na Ukrajine. Podľa poradcu poľského prezidenta pre zahraničnú politiku sa lídri budú venovať aj tomu, ako podporovať ukrajinský národ "zodpovedným spôsobom".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok