Poľsko zrejme vyhostí ruských diplomatov, ktorí sú podozriví zo špionáže

TA3 TASR
23.3.2022 10:51

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť identifikovala 45 ruských diplomatov, ktorí sú podozriví zo špionáže, a vyzvala poľský rezort diplomacie, aby ich vyhostil z krajiny. Poľské ministerstvo zahraničných vecí si už predvolalo ruského veľvyslanca vo Varšave. Podľa neoficiálnych informácií chce krajina zrejme vyhostiť podozrivé osoby.

"Agentúra pre vnútornú bezpečnosť vypracovala zoznam 45 ľudí pracujúcich v Poľsku pod záštitou diplomatických aktivít," povedal novinárom hovorca ABW Stanislaw Žaryn, ktorý dodal, že zoznam podozrivých poslali na ministerstvo zahraničných vecí. Žaryn na sociálnej sieti Twitter spresnil, že "ABW žiada, aby boli vyhostení z poľského územia".

Poľský spravodajský portál Onet uviedol, že zoznam diplomatov, ktorí podľa poľských úradov vykonávali aktivity v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch, obsahuje aj mená zamestnancov ruského veľvyslanectva vo Varšave. Onet spresnil, že ministerstvo zahraničných vecí zverejní podrobnosti v stredu popoludní.

Rusko už oznámilo, že podnikne odvetné opatrenia, ak budú jeho diplomati vyhostení z Poľska, uviedla tlačová agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na ruskú agentúru RIA Novosti. Tá citovala ruské ministerstvo zahraničných vecí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok