USA zasiahli tornáda. O život prišli najmenej dvaja ľudia, ďalší sú zranení

TA3 TASR
23.3.2022 06:44

Jedna osoba prišla o život a viac ako 20 utrpelo zranenia po tom, ako viacero tornád zasiahlo americké štáty Texas a Oklahoma. Tornádo v noci na stredu v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana ničilo domy a vyžiadalo si najmenej jednu obeť.

Americká Národná meteorologická služba služba v utorok o 20.35 h miestneho času (streda 2.35 h SEČ) oznámila, že mesto New Orleans zasiahlo rozsiahle tornádo a obyvateľov vyzvala, aby vyhľadali úkryt. Úrady z predmestia Arabi v New Orleans hlásili vážne škody na domoch. Záchranári pomáhajú obyvateľom, ktorí zostali uviaznutí vo svojich domoch. Najmenej jedna osoba prišla o život.

Guvernér Louisiany John Bel Edwards na Twitteri oznámil, že miestnym úradom pri vyhodnocovaní škôd pomáhajú aj štátne úrady. Južnú časť Spojených štátov zasiahlo v utorok viacero tornád, pripomína AFP. Národná meteorologická služba na Twitteri upozornila, že hrozba silného vetra v nárazoch alebo tornáda pretrvá aj v najbližších hodinách.

V štáte Texas na juhu USA v pondelok hlásili viacero tornád. Zranenia utrpelo viac ako desať osôb a jedna žena vo veku 73 rokov prišla o život. Úrady však viac podrobností neposkytli. Tornáda takisto poškodili aj viacero domov a ďalších budov.

Nepriaznivé počasie sa počas utorka presunulo nad územie štátov Louisiana a Mississippi. Úrady v utorok na väčšine územia týchto štátov vydali varovania. Viac ako 90 000 domov a podnikov v Texase a Mississippi postihol výpadok dodávok elektrickej energie a mnohé školy obmedzili vyučovanie, píše AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok