Johnson hovoril so Zelenským, prisľúbil pokračovanie vojenskej pomoci Ukrajine

TA3 TASR
20.3.2022 23:48

Britský premiér Boris Johnson v nedeľu v telefonáte s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským prisľúbil, že Spojené kráľovstvo bude so zahraničnými partnermi pokračovať v podpore zameranej na "posilnenie sebaobrany" Ukrajiny. Informovali o tom stanice BBC a Sky News.

Premiér Johnson stratil matku. Bola preňho najvyššou autoritou
TASR/AP

"Obaja lídri zdôraznili, že sankcie sú naďalej potrebné pri vyvíjaní tlaku na (ruského prezidenta Vladimira) Putina, a odsúdili ohavné útoky na nevinných civilistov po hrozných bombových útokoch v Mariupole," uviedol vo vyhlásení úrad predsedu britskej vlády.

Johnson sa podľa oznámenia Zelenského v popoludňajšom rozhovore pýtal na to, aké sú aktuálne vojenské potreby jeho krajiny vo svetle ruskej agresie. Povedal mu tiež, že sa zasadí za záujmy Ukrajiny na budúcotýždňových stretnutiach predstaviteľov NATO a skupiny G7.

"Premiér vyjadril svoj obdiv k odvahe Ukrajiny a jasne uviedol, že Spojené kráľovstvo je odhodlané zintenzívniť vojenskú, ekonomickú a diplomatickú podporu s cieľom pomôcť ukončiť tento strašný konflikt," doplnil Downing Street.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok