Rusi podľa Pentagónu ovládli mesto Izjum v Charkovskej oblasti

TA3 TASR
17.3.2022 23:22

Ruské sily obsadili mesto Izium v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, informovala vo štvrtok televízia NBC News s odvolaním sa na nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa rezortu obrany USA.

Zástupca starostu Iziumu pred dvoma dňami varoval, že mestu ležiacemu medzi Charkovom a Doneckom, ktoré je už viac ako dva týždne v obkľúčení, rýchlo dochádzajú zásoby a naliehavo potrebuje humanitárne koridory, ktoré by pomohli civilistom uniknúť zo strašných podmienok.

Obyvatelia boli "bez vody, svetla, tepla, jedla, liekov, komunikácie", uviedol začiatkom tohto týždňa na Facebooku zástupca starostu Volodymyr Macokin.

Ľudskoprávna organizácia Amnesty International v stredu varovala, že Izium sa priblížil "k bodu zlomu" a je pod "neustálym útokom" ruských síl.

"Svedectvá, ktoré sme zhromaždili z Iziumu, odhaľujú teror, ktorý zažívalo civilné obyvateľstvo mesta uväznené vo svojich pivniciach takmer bez jedla a vody a pod neustálym útokom," povedala riaditeľka Amnesty International pre východnú Európu a strednú Áziu Marie Struthersová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok