Vlhovej definitívne ušiel krištáľový glóbus, super-G jej nevyšiel podľa plánu

TA3 TASR
17.3.2022 10:57

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej preteky super-G v rámci finále Svetového pohára vo francúzskom Courchevel/Méribel nevyšli podľa plánov a obsadila nebodované 17. miesto. Veľký krištáľový glóbus tak už s určitosťou nezíska.

Vlhová MS 1140 px (SITA AP)
SITA/AP

Vlhová v zostávajúcich dvoch pretekoch finále SP už nemôže dostihnúť svoju veľkú rivalku Mikaelu Shiffrinovú. Američanka skončila na 2. priečke a svoj náskok zvýšila na 236 bodov. Triumfuje štvrtýkrát po rokoch 2017, 2018 a 2019.

Z víťazstva vo štvrtkových pretekoch sa tešila Ragnhild Mowinckelová. Dvadsaťdeväťročná Nórka si pripísala len druhý triumf vo Svetovom pohári v kariére a premiérový v super-G. Na trať vyrazila ako tretia, najmä v jej spodnej časti išla v ideálnej stope, priniesla si do nej vysokú rýchlosť a v cieli bola o 13 stotín lepšia ako dovtedy vedúca Michelle Gisinová zo Švajčiarska. 

Shiffrinová vyštartovala s číslom 13, na prvom medzičase strácala len minimálne, v polovici mala manko 0,30 sekundy, no záverečnú pasáž zvládla v rýchlosti a čisto, stratu dokázala stiahnuť a do cieľa prišla len päť stotín za víťaznou Mowinckelovou.

Vlhová najlepším nekonkurovala, už na úvodnom medzičase výraznejšie zaostávala a jej strata sa postupne zvyšovala. Do cieľa prišla s mankom 1,39 sekundy, čo jej stačilo na 17. miesto z 22 štartujúcich. Pred záverečnými dvomi disciplínami tak už nemá šancu dotiahnuť stratu v celkovom poradí Svetového pohára, k dispozícii je maximálne možný 200-bodový zisk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok