Kryt pod divadlom v Mariupole odolal ruskému útoku, vychádzajú z neho ľudia

TA3 ČTK
17.3.2022 10:20

Kryt pod divadlom v juhoukrajinskom Mariupole vydržal stredajšie bombardovanie, povedal vo štvrtok agentúre Reuters zdroj z miestnej radnice. Podľa ukrajinského poslanca a podnikateľa Serhija Tarutu z neho vychádzali ľudia, ktorí bombardovanie prežili. Bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Kryt pod divadlom v Mariupole odolal bombardovaniu, vychádzajú z neho ľudia
TASR/AP

Podľa stredajšieho vyjadrenia zástupcu mariupolského starostu Serhija Orlova mohlo byť vo chvíli útoku v divadle asi tisíc až 1200 ľudí.

Ruské ministerstvo obrany v stredu útok na divadlo poprelo, podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ruské letectvo bombardovalo divadlo úmyselne. 

"Po strašnej noci plnej neistoty ráno 22. dňa vojny konečne dobrá správa z Mariupola! Protiletecký kryt prežil. Trosky sa začali rozoberať, ľudia vychádzajú živí!" napísal Taruta na facebooku.

Podľa spomínaného zdroja Reuters kryt vydržal a sú ľudia, ktorí prežili. Podrobnejšie informácie, a to aj o prípadných obetiach či zranených, zatiaľ ale nie sú známe. 

Miestostarosta Orlov v stredu odhadoval, že Mariupol je z 80 až 90 percent zničený bombardovaním a ostreľovaním ruským delostrelectvom. Pre magazín Forbes povedal, že počet zabitých civilistov dosiahol 2358. Tieto telá podľa zástupcu starostu ležali na uliciach a 70 percent z nich sa poarilo identifikovať. Veľa mŕtvych sa však ešte stále nachádza pod troskami, takže skutočný počet obetí vojny, ktorá vstúpila do štvrtého týždňa, môže byť v meste ešte vyšší. "Nie je tu ani jedna nepoškodená budova," povedal. V strategicky významnom prístavnom meste v čase, keď ho obkľúčili ruské jednotky, bolo podľa Orlova asi 350-tisíc až 400-tisíc ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok