Polícia obvinila muža z vulgarizmov na adresu policajta, ktorý zasahoval v piešťanskom supermarkete

TA3 TASR
16.3.2022 14:51

Z prečinu útoku na verejného činiteľa obvinili 45-ročného muža z Nitrianskeho kraja, ktorý sa na sociálnej sieti vulgárne vyjadroval na adresu policajta, keď zasahoval proti výtržníkom v piešťanskom supermarkete v "antirúškarskej" kauze ešte z novembra minulého roka. V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Antirúškari v Piešťanoch
Reprofoto Youtube.com

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová. "V statuse na sociálnej sieti vyzýval policajta dokonca na súboj. Po uležaní si celej situácie v hlave status síce vymazal, no trestný čin už bol dokonaný," upozornila hovorkyňa.

Ako dodala, polícia rieši množstvo prípadov, keď sa osoby osočujú, vyzývajú na súboj alebo vyhrážajú cez internet. "Mylne sa domnievajú, že keď k takémuto útoku nepríde „zoči voči“, ale „len“ cez status na sociálnej sieti, bude jeho závažnosť nepatrná," uviedla.

Polícia upozorňuje, že aj konanie na internete je postihnuteľné a má rovnakú váhu, ako správanie sa v reálnom svete. Podstatné je, či sa obeť cíti skutočne ohrozená na živote alebo zdraví bez ohľadu na fakt, či k útoku došlo vo virtuálnom svete alebo v tom reálnom.

"Radšej si všetko poriadne premyslite a nezverejňujte nič, čo by ste mohli neskôr ľutovať. Nezabúdajte, ste plne zodpovední za každý jeden status či komentár, ktorý zverejníte," dodala Antalová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok