Maturitné skúšky sú za dverami. V tomto školskom roku je prihlásených vyše 40-tisíc žiakov

TA3 TASR
13.3.2022 08:25

V tomto školskom roku je na maturitnú skúšku prihlásených 40.390 žiakov. Testy a slohové práce budú písať študenti od utorka 15. marca do piatka 18. marca. Spomedzi cudzích jazykov si študenti najviac vyberali anglický jazyk. Externý test z matematiky vo štvrtok 17. marca čaká takmer 5-tisíc maturantov. Potvrdil to odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Téma maturitného slohu z anglického jazyka je známa. Zvládli by ste ju?
TASR - Radovan Stoklasa

Externý test a slohovú prácu zo slovenského jazyka a literatúry bude v utorok písať takmer 37-tisíc žiakov. "Z predmetu maďarský jazyk a literatúra 1600 žiakov zo stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským," priblížili z rezortu školstva.

Čo sa týka cudzieho jazyka, najviac maturantov si vybralo anglický jazyk, z ktorého bude v stredu maturovať na všetkých troch úrovniach náročnosti viac ako 34.900 žiakov. "V poradí záujmu nasleduje nemecký jazyk (1217 žiakov) a ruský jazyk (687 žiakov). Francúzsky jazyk si vybralo 21 maturantov, španielsky jazyk 14 a jeden žiak si zvolil maturitu z talianskeho jazyka," konkretizovalo ministerstvo školstva.

Externý test z matematiky vo štvrtok absolvuje takmer 5-tisíc maturantov. "Matematiku si ako voliteľný alebo dobrovoľný predmet vyberalo približne 12,3 percenta z celkového počtu maturujúcich žiakov," uviedol rezort školstva.

Maturitný týždeň uzavrie v piatok 18. marca externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín. V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe časti približne 1600 žiakov. Ukrajinský jazyk a literatúra čakajú 27 maturantov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok