Ľudia najčastejšie čerpajú informácie o Ukrajine z televízneho spravodajstva, v tomto smere vyhráva TA3, ukázal prieskum

TA3
3.3.2022 20:03

Agentúra Ipsos v uplynulých dňoch v súvislosti s vojnou zisťovala najčastejšie vyhľadávané zdroje informácií Slovákov. Výsledky prieskumu preukázali prvenstvo televízneho spravodajstva. Za ním nasleduje webové spravodajstvo a sociálne siete. Pozor si treba dať na neoverené a zavádzajúce zdroje.

Vojnový konflikt na Ukrajine podľa prieskumu zaujíma 96 percent opýtanej populácie na Slovensku. Ľudia najčastejšie čerpajú informácie z televízneho a webového spravodajstva. V tomto prípade vyhráva práve Televízia TA3. Jej vysielanie pritiahne denne k obrazovkám viac ako milión divákov. Rekordy dosahujú viaceré formáty - Raňajky, Štúdiá, Hlavné správy, Tak Takto a ďalšie.

V poradí tretím najčastejším zdrojom sú sociálne siete najmä facebookové profily. Sledovanie profilov novinárov a ľudí z Ukrajiny je taktiež v kurze. Pozor si ale treba dať na neoverené a zavádzajúce zdroje. Z prieskumu taktiež vyplýva, že ľudia majú nielen informačný záujem o vojnovú situáciu, ale chcú aj skutočne pomáhať. 11 percent opýtaných Slovákov už pristúpilo k materiálnej či finančnej pomoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok