Čo sa dialo na Ukrajine v utorok? Pozrite si súhrn udalostí

TA3
1.3.2022 19:02

Ruské rakety zasiahli televíznu vežu v Kyjeve. Ďalšie kolo rusko-ukrajinských rokovaní by sa malo konať v stredu. Veľká Británia vysiela viac vojakov Severoatlantickej aliancie do Estónska. Pozrite si súhrn udalostí na Ukrajine z utorka.

Ruské rakety zasiahli televíznu vežu v Kyjeve. Útok si vyžiadal minimálne 5 obetí. Dočasne je preto prerušené televízne vysielanie. Podľa serveru Ukrajinská pravda vežu zasiahli dve rakety. Podľa OSN už Ukrajinu opustilo viac ako 660-tisíc obyvateľov.

Ďalšie kolo rusko-ukrajinských rokovaní by sa malo konať v stredu. Informovala o tom ruská agentúra TASS. Ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba je pripravený stretnúť sa s ruskou delegáciou a hľadať riešenie konfliktu. Nebude sa však riadiť ruskými ultimátami. Reagoval Kuleba podľa agentúry Reuters.

Volodymyr Zelenskyj ale vyhlásil, že Rusko musí zastaviť bombardovanie, aby sa mohli začať zmysluplné rozhovory o prímerí. ukrajinský prezident vyzval členov NATO, aby zaviedli bezletovú zónu s cieľom zastaviť ruské letectvo.

Veľká Británia vysiela viac vojakov Severoatlantickej aliancie do Estónska. Belgicko zase nasadzuje 300 vojakov do síl rýchlej reakcie NATO v Rumunsku. Americký minister Antony Blinken zároveň spochybnil členstvo Ruska v Rade OSN pre ľudské práva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok