Ruskí futbalisti budú hrať baráž o postup do Kataru na neutrálnej pôjde bez vlajky a hymny

TA3 TASR
27.2.2022 21:29

Ruskí futbalisti nebudú hrať zápasy baráže o postup na MS 2022 v Katare na domácej pôde. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ich presunula na neutrálnu pôdu. Na stretnutí nebude môcť viať ruská vlajka a nebude sa hrať ruská hymna. Hráči nastúpia pod hlavičkou Ruskej futbalovej únie (RFU).

Rusi mali podľa žrebu v baráži nastúpiť 24. marca na domácom trávniku proti Poľsku. V prípade úspechu by v záverečnom súboji o miestenku do Kataru nastúpili taktiež doma proti víťazovi zápasu Švédsko - Česko. Všetci traja potencionálni súperi však pre rusko-ukrajinský konflikt odmietli proti Rusku nastúpiť.

FIFA zároveň zverejnila, že pokračuje v dialógu s futbalovými zväzmi a nevylučuje ani možné vylúčenie Rusov zo súťaží. Poliaci označili rozhodnutie FIFA za úplne neakceptovateľné a naďalej odmietajú proti Rusom hrať. Anglická futbalová asociácia v nedeľu večer tiež informovala, že bude bojkotovať všetky budúce medzinárodné zápasy na každej úrovni proti družstvám z Ruska. Informácie pochádzajú z AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok