Futbalisti Žiliny zvládli dôležitý zápas o prvú šestku. Na domácom ihrisku zdolali Michalovce

TA3 TASR
19.2.2022 22:36

Futbalisti Žiliny zvíťazili v dôležitom zápase o prvú šestku nad Michalovcami 2:1 v sobotnom 21. kole Fortuna ligy pod Dubňom.

Domáci mohli ísť do vedenia v 9. minúte, Sauer sa po centri Jánošíka z hranice šestnástky ešte len zastreľoval a minul. No v 14. minúte sa lopta k nemu dostala od Gona a zvnútra šestnástky sa mu už reparát podaril. 

Michalovce dokázali vyrovnať v 23. minúte, keď v pokutovom území domách najvyššie vyskočil Yilmaz a preloboval brankára Belka. Žilina bola aktívnejšia a vytvorila si aj príležitosti. Hlavička Nemčíka v 37. minúte ale išla len do brankára Kožuchara a tvrdá strela Ďuriša v 44. minúte tesne minula.

Do druhého polčasu už nenastúpil domáci kapitán Paur, Michalovce zahrozili v 50. minúte, ale Marcinova hlavička do siete nespadla. Už o minútu sa domáci opäť ujali vedenia, po rohu odvrátili hostia loptu k Nemčíkovi, ktorého tečovaná strela sa dostala do siete. 

Povzbudení "šošoni" mali potom dve šance vďaka Ďurišovi, skóre sa nezmenilo. Ani v 70. minúte p ostrele Jánošíka, ktorú Kožuchar vyrazil na tyč. V závere mohol vyrovnať striedajúci Gembický, tiesnený ale trafil len do nôh Belka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok