Bujará párty hokejistov USA po prehre so Slovákmi. Obyvatelia olympijskej dediny sa sťažovali na hluk

TA3 TASR
19.2.2022 14:04

Hokejisti USA sa po prehre so Slovenskom 2:3 po nájazdoch vo štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu zúčastnili na bujarej párty. Obyvatelia olympijskej dediny sa sťažovali na hluk, ktorý trval do neskorých nočných hodín.

Bujará párty hokejistov USA po prehre so Slovákmi. Obyvatelia olympijskej dediny sa sťažovali na hluk
TASR/Jaroslav Novák

Olympijský a paralympijský výbor USA to potvrdil v sobotu s tým, že o incidente už diskutoval s vedením amerického hokejového zväzu USA Hockey. "U športovcov tímu USA dohliadame na vysoké štandardy správania sa. Po diskusii s vedením USA Hockey môžeme tieto informácie potvrdiť," uviedol v sobotu Olympijský a paralympijský výbor USA. Hokejových reprezentantov USA však nebude za incident nijako trestať. "Športovci zostanú v olympijskej dedine do ich plánovaných odchodov," cituje TASR z vyhlásenia Olympijský a paralympijský výbor USA pre agentúru AP.

Hráči amerického tímu, ktorého súčasťou bolo 15 hokejistov z univerzitných líg, nespôsobili podľa AP žiadne škody na majetku. Nezopakoval sa tak škandál zo ZOH 1998 v Nagane. Americké hviezdy NHL vtedy po vyradení vo štvrťfinále s Českom 1:4 spôsobili škodu vo výške tri tisíc dolárov, keď zdemolovali izby hotela, z ktorého okien vyhadzovali rôzne predmety vrátane stoličiek či hasiaceho prístroja.

Zverenci trénera Davida Quinna vstúpili do pekinského olympijského turnaja tromi víťazstvami vrátane triumfu 4:2 nad Kanadou a ako najlepší tím po základnej fáze postúpili priamo do štvrťfinále. V ňom však podľahli Slovákom 2:3 po nájazdoch a so ZOH 2022 sa rozlúčili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok