Frešo: Neľutujem, že v Memorande nie je spoločný postup vo voľbách

TASR
5.12.2012 08:35

redseda SDKÚ-DS Pavol Frešo neľutuje, že v texte Memoranda Ľudovej platformy (SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd) nie je deklarácia o spoločnom postupe strán pri hľadaní prezidentského kandidáta či o spoločnom postupe v župných voľbách.

Frešo: Neľutujem, že v Memorande nie je spoločný postup vo voľbách
SITA

Vyhlásil to pred novinármi s tým, že svoj názor na koordináciu pri týchto dvoch voľbách už vyjadril.

"Jasne som povedal, že nielen tri, ale štyri strany (aj SaS, pozn. TASR) by mali mať spoločného kandidáta na prezidenta a mali by ho začať hľadať. Tieto štyri strany by mali mať aj spoločných kandidátov na županov, za tým si stále stojím," deklaroval Frešo. To, že to nie je na papieri, nevníma ako tragédiu. "Buď sa to urobí a bude to, alebo sa to neurobí a môže to byť aj stokrát na papieri," upozornil.

Líder Mostu-Híd Béla Bugár nechce byť do ničoho tlačený. "My sa musíme dohodnúť, to je pre mňa dôležité. Ak vy ste si dali nejaký termín, som veľmi rád, ale to nie je termín Ľudovej platformy," podotkol na margo otázok na výsledok hľadania prezidentského kandidáta. "Nerobíme však veci len preto, aby média mohli o tom napísať," doplnil.

Frešo tvrdí, že podstatou Ľudovej platformy je ponuka reálnej politickej alternatívy voči Smeru-SD. "Netreba robiť každé tri dni politické gestá, programové 'výšľahy' každý týždeň. Treba jednoducho robiť poctivú politiku. Nemáme v sebe rozpor, pre ktorý padla minulá vláda, teda máme jednotný postoj k Európe. Ten, kto nám je ďaleko, je vláda ľavice," povedal.

Nového sympatizanta platformy, poslanca Alojza Hlinu (nezaradený), považuje Frešo za sympatického človeka. "Myslím si, že to jeho gesto je gestom porozumenia, že keď budeme ťahať za jeden povraz, tak to je to rozumné. Musíme urobiť presný opak toho, čo sa stalo za vlády Ivety Radičovej, keď boli rôzne medzistranícke rozpory. Mal by nastať presne opačný postup," podotkol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok