Strana Hlas reagovala na ratifikáciu dohody: Prezidentka zavŕšila svoje zlyhanie

TA3 TASR
9.2.2022 20:38

Prezidentka SR Zuzana Čaputová okamžitým podpisom obrannej zmluvy s USA zavŕšila doteraz najväčšie zlyhanie vo svojej funkcii. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na ratifikáciu dohody. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD
TA3 / David Duducz

"Prezidentka druhýkrát odmietla vypočuť ľud, na čele ktorého stojí, a uprednostnila iný záujem. Jej postup pri schvaľovaní a podpise zmluvy s USA je temnou kapitolou jej doterajšieho mandátu," uviedol líder strany Peter Pellegrini.

Pripomenul, že po schválení zmluvy v parlamente Hlas vyzval hlavu štátu, aby ešte raz zvážila zásadné pripomienky generálneho prokurátora a aby zmluvu nepodpísala až do výsledku referenda.

"Namiesto toho okamžite túto pre Slovensko nevýhodnú zmluvu podpísala. Je mi veľmi ľúto, že všetci traja najvyšší ústavní činitelia sa pre čo najrýchlejší podpisu zmluvy uchýlili ku krokom, ktoré nemajú nič spoločné s demokraciou, ústavnosťou a obhajobou národnoštátnych záujmov Slovenskej republiky," skonštatoval Pellegrini.

Prezidentka v stredu ratifikovala dohodu o obrannej spolupráci Slovenska s USA. Samotnú dohodu podpísali SR a USA minulý týždeň v americkom Washingtone. Parlament ju odsúhlasil v stredu napoludnie. Má umožniť americkým ozbrojeným silám využívať vojenské letiská Malacky-Kuchyňa a Sliač, prípadne iné dohodnuté zariadenia a priestory.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok