Trnka podmieňuje rozhodnutie o rezignácii Lipšicom

TASR, TA3
3.12.2012 10:42

Námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka sa rozhodne, či odstúpi z funkcie až po tom, ako poslanci Lucia Žitňanská a Daniel Lipšic predložia svoje návrhy na riešenie kauzy Glance House.

Tvrdí to v dnešnom stanovisku pre médiá. "Keď budem mať ich odborné vyjadrenia s návrhmi na riešenie zložitej situácie poškodených na stole, potom sa rozhodnem, akým smerom sa budú uberať moje prípadné úvahy o odstúpení z funkcie námestníka generálneho prokurátora," uvádza Trnka vo svojom stanovisku.

Oboch vyzval, aby v čo najkratšom čase predložili svoje návrhy právneho riešenia prípadu Glance House.

"Zároveň ich oboch ako právnikov vyzývam, aby svoje riešenie podriadili potrebe pomôcť poškodeným ľuďom, ktorí sa chcú dostať k svojim bytom alebo aspoň k peniazom," vyhlásil bývalý generálny prokurátor.

Dodal, že v prípade Glance House sa riadil iba právom a jeho jediným cieľom bolo pomôcť poškodeným. Podľa neho sa títo poškodení obrátili listom na Žitňanskú aj Lipšica ešte v čase, keď boli ministrami. "Pani Žitňanská im odporučila, aby si najali právnika. Pred kamerami, inak vždy výrečný pán Lipšic, sa ani len neunúval na ich písomnú žiadosť odpovedať," uviedol Trnka.

Podľa informácií, ktoré priniesol denník Sme, je Trnka podozrivý, že prekročil svoje právomoci, pretože umožnil prevod bytovky v Bernolákove na spoločnosť Gapeja, ktorá je v konkurze. Tá patrí Štefanovi Ághovi, ktorý je bývalým spoločníkom podnikateľa z mafiánskych zoznamov Mariána Kočnera.

Kočner je s Trnkom v priateľskom vzťahu. Nehnuteľnosť na katastri blokoval Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Podľa denníka Sme poslal Trnka list jednej zo sporiacich sa strán, v ktorom súhlasil s prevodom bytovky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok