Súboj vlajok, oblievanie vodou a piskot. V parlamente sa kvôli Žilinkovi rozpútal chaos

TA3 TASR
8.2.2022 14:30

Poslanci NR SR hlasovali v parlamente proti vystúpeniu generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Ten chcel hovoriť o obrannej dohode s USA. Za vystúpenie hlasovalo 59 poslancov, proti bolo 23. Následne sa ozval potlesk aj piskot a Žilinka zo sály odišiel.

Pre neporiadok, ktorý vypukol v sále po neschválení Žilinkovho vystúpenia, musel predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolať poslanecké grémium. Poslanci ĽSNS blokovali rečnícky pult napriek tomu, že ich šéf parlamentu vykázal zo sály za nenosenie respirátorov.

Peter Krúpa a Andrej Medvecký (obaja ĽSNS) sa pred začiatkom diskusie o obrannej dohode postavili k rečníckemu pultu aj so slovenskou vlajkou. Následne k pultu prišli aj Jana Bittó Cigániková a Miroslav Žiak (obaja SaS) s ukrajinskou vlajkou. Poslanci opozície vlajku neskôr obliali vodou.

Napriek vykázaniu zo sály poslanci ĽSNS naďalej blokovali rečnícky pult. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa preto snažil dohodu predložiť zo svojho miesta. Jeho prejav však opäť prerušoval piskot opozičných poslancov i predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý prišiel priamo za ním. Kollár preto opätovne zvolal grémium.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok