Bomba uložená v aute pri mešite v Homse zabila najmenej 15 ľudí

TASR
2.12.2012 17:21

Bomba uložená v aute dnes explodovala pri mešite v stredosýrskom meste Homs a zabila najmenej 15 ľudí. Informovali o tom tlačové agentúry Reuters a AP.

Bomba uložená v aute pri mešite v Homse zabila najmenej 15 ľudí
SITA

Zranenia utrpelo pri výbuchu ďalších najmenej 24 ľudí, pričom niektorí sa nachádzali v kritickom stave. Poškodené boli aj mnohé obytné budovy, stojace v okolí explózie. Po celej krajine dnes sýrska armáda ostreľovala povstalecké pozície. Uskutočnila nálety v severosýrskom meste Aleppo, v niektorých mestách v provincii Idlib, v Lázikíji na pobreží Stredozemného mora a v južnej časti metropoly Damask, ale i na jej okrajoch. Boje sa v posledných týždňoch neustále vyostrujú.Homs je častým centrom bojov v 20-mesačnom povstaní, ktorého cieľom je zosadiť dlhoročného prezidenta Bašára Asada.

Sýrska štátna tlačová agentúra oznámila, že k výbuchu došlo pri mešite Umara ibn al-Chattába vo štvrti s názvom al-Hamrá. K bombovému atentátu sa zatiaľ nikto neprihlásil. Nárast v počte bombových útokov v sýrskej občianskej vojne vyvoláva obavy, že islamistické extrémistické skupiny ako napríklad al-Káida hrajú na strane povstalcov čoraz väčšiu úlohu. Agentúra SANA tiež informovala, že sýrska armáda zabila na predmestí Homsu veľké počty povstalcov pri útoku na ich úkryty. Aktivisti uvádzajú, že v krvavom konflikte, ktorý sa začal ako prodemokratické protesty, zahynulo najmenej 40.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok