Kollár: Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu, je čas skončiť s obmedzeniami

TA3 TASR
6.2.2022 13:52

Sme rodina nebude hlasovať za predĺženie núdzového stavu. Predseda hnutia a parlamentu Boris Kollár to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12. Treba podľa neho skončiť s obmedzeniami a otvoriť ekonomiku.

Kollár vyhlásenie
TASR/Jakub Kotian

"Nepustíme ďalšie predlžovanie núdzového stavu, budeme hlasovať proti tomu," deklaroval Kollár. Ako hovorí, ukázalo sa, že omikron nemá taký ťažký priebeh. Schvaľuje však, že niektorí členovia vlády chcú počkať, či sa vysoký počet nakazených napokon neprejaví v nemocniciach.

Poslanec Peter Pellegrini (nezaradený) súhlasí s uvoľnením opatrení. "S omikronom sa už musíme naučiť žiť," povedal. Podotkol, že opatrenia vyčleňujú zo spoločnosti skoro polovicu ľudí.

Obaja politici by zvážili ďalšie skrátenie karantény. "Karanténa môže spôsobovať oveľa väčšie problémy ako omikron," podotkol Pellegrini. Sústredil by sa na posilnenie zdravotníctva či zabezpečenie liekov.

Poslanci ako súčasť kritickej infraštruktúry nemusia za určitých podmienok zostať v karanténe. V prípade nedostatku poslancov pri rokovaniach parlamentu by sa podľa Kollára mohol využiť horný balkón. "Odtiaľ by sa dalo teoreticky hlasovať," načrtol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok