Generálna prokuratúra už rozhodla o sťažnostiach Scholtza a vyšetrovateľov NAKA

TA3 TASR
4.2.2022 14:36

Prokurátorka Generálnej prokuratúry SR rozhodla o sťažnostiach bývalého povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholtza a štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry proti uzneseniam vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby a prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Jana Tökölyová.

Generálna prokuratúra ilu 1140 px (TASR)
TASR

Prokuratúra bude rozhodnutie konkretizovať až po jeho doručení procesným stranám. "Po doručení uznesenia procesným stranám a jeho anonymizácii bude zverejnené na webovej stránke GP SR," priblížila hovorkyňa.

Štvoricu vyšetrovateľov a Petra Scholtza zadržali vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby v septembri 2021. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich aj v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

Krajský súd v Bratislave ich 1. októbra 2021 prepustil z väzby na slobodu a skonštatoval, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené. Vyšetrovateľ NAKA Pavol Ďurka čelí tiež obvineniu z trestného činu marenia úlohy verejného činiteľa z nedbanlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok