ĽS-HZDS pôjde do volieb do VÚC, nového šéfa ešte nedoriešila

TASR
2.12.2012 10:01

Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) sa zúčastní budúcoročných volieb do vyšších územných celkov. Rozhodlo o tom Republikové predstavenstvo strany, ktoré v Trnave hovorilo aj o zmenách vo vedení. Otázku predsedu má doriešiť Republikový snem.

ĽS-HZDS pôjde do volieb do VÚC, nového šéfa ešte nedoriešila
SITA

Termín jeho konania ĽS-HZDS na svojej internetovej stránke nezverejnila. "V ĽS–HZDS pokračuje vnútorná diskusia o zmenách vo vedení strany, ktorá vyústi do konania Republikového snemu strany. Ten sa bude zaoberať personálnymi otázkami, vrátane obsadenia funkcie predsedu," píše na webstránke ústredný tajomník hnutia Tibor Cabaj. Zároveň informuje, že hnute má ambíciu osloviť mimoparlamentné politické strany "so zámerom vytvoriť asociáciu národných síl, ktoré by spoločne postupovali vo voľbách a ponúkli obsahovú aj personálnu alternatívu vo vzťahu k súčasným parlamentným subjektom".

ĽS-HZDS sa pôvodne chcelo zaoberať výmenou lídra ešte v lete. Nového predsedu si má strana voliť preto, že Vladimír Mečiar sa po 21 rokoch rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS po v poradí už druhých neúspešných parlamentných voľbách. Strana tiež zisťuje súčasný počet členov. Mečiar nedávno pripustil, že jeho hnute bude mať po preregistrácii menej členov ako donedávna. Začiatkom roka registrovalo hnutie 21.000 členov. Mečiarov kritik primátor Partizánskeho Jozef Božik pre TASR pred časom uviedol, že on už nie je členom ĽS-HZDS a nie je jediný. V každom okrese sa podľa jeho slov nepreregistrovali stovky ľudí. ĽS-HZDS sa okrem preregistrácie členov zaoberá aj zmenami, ktoré majú zjednodušiť proces riadenia hnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok