Slovan remizoval s Ružomberkom

SITA, TA3
1.12.2012 17:51

S blížiacim sa záverom duelu obe mužstvá stupňovali úsilie strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale skóre sa už nezmenilo.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 19. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (1:1)

Góly: 4. Mulumba Mukendi, 76. Bielák - 31. L. Peltier, 70. Hlohovský, ŽK: 43. Mulumba Mukendi - 28. Kolčák, rozhodovali: Sedlák - Lieskovský, Jenčura, 2526 divákov 

Zostavy:

Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Janso - Bielák, M. Nagy - L. Lupták (64. Almaský), Dubek, Š. Pekár (80. Lovás) - Mulumba Mukendi

Slovan: Putnocký - Bagayoko, D. Hudák, Kolčák, Lukšík - Grendel, Kopúnek - Milinkovič (88. K. Mészáros), Halenár, Hlohovský (83. Vrablec) - L. Peltier (75. Szarka) 

Stretnutie sa začalo pre domácich ako podľa vysnívaného scenára. Už v 4. min poslal Pekár kolmicou do behu Mukendiho, ktorý pohotovou strelou otvoril skóre - 1:0. Krátko nato na druhej strane skúšal šťastie strelou spoza šestnástky Grendel, ale lopta mu nesadla ideálne. Z dobrej pozície neskôr pálil Milinkovič, netrafil však bránku domácich. V 14. min boli Ružomberčania blízko k ďalšiemu gólu, ale Pekárovu strelu z hranice malého obdĺžnika stihol vyraziť Putnocký. Vzápätí Bielák ponúkol presnú nahrávku Mukendimu, konžský útočník v službách liptovského mužstva však nezakončil presne. V 31. min sa stredom ružomberskej obrany predral agilný Peltier a svoje snaženie zakončil umiestnenou strelou - 1:1. Ten istý hráč si mohol úspech zopakovať aj o šesť minút neskôr, ale z uhla trafil len bočnú sieť. Potom sa v čistej pozícií ocitol hosťujúci kapitán Halenár - netrafil bránku. Nerozhodný stav po prvom polčase bol vzhľadom na priebeh a počet šancí na oboch stranách spravodlivý.

Po zmene strán začal mať mierne navrch Slovan, ktorý ťažil najmä z opatrnejšej hry súpera. Prvá vážnejšia šanca v tomto polčase prišla až v 70. min a hneď bol z toho gól. Milinkovič našiel Hlohovského a ten zblízka pätičkou poslal "belasých" do vedenia. Odpoveď domáceho tímu nenechala na seba dlho čakať. V 76. min predviedol Bielák excelentný priamy kop a vyrovnal na 2:2. V 83. min hlavička striedajúceho Lovása len tesne minula bránku hostí. S blížiacim sa záverom duelu obe mužstvá stupňovali úsilie strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale skóre sa už nezmenilo. 

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Do zápasu sme vstúpili aktívne a rýchlo sme sa ujali vedenia. V prvom polčase sme hrali dobre, ale Slovan nebol o nič slabší a diváci sa mali na čo pozerať. Za zlomový okamih stretnutia by som označil Peltierov gól na 1:1. Ak by ho nedal, možno by sme zvíťazili. Po zmene strán bol lepší Slovan. Keď to zoberiem celkovo, deľba bodov je v poriadku."

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Opäť sa potvrdilo, že zápasy týchto súperov sú vždy zaujímavé a napínavé. Najmä v Ružomberku, kde diváci dokážu vytvoriť skvelú atmosféru a tlačiť svoj tím dopredu. Vedeli sme, že to bude ťažký duel, ale prišli sme si pre tri body. V prvom polčase boli domáci o čosi lepší, v tom druhom zase my. Remíza je spravodlivá."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok