Rodičia bránia učiteľov listom pre vládu

TASR
1.12.2012 12:32

Rodičia žiakov z bratislavskej Spojenej školy Novohradská napísali premiérovi a ministrom školstva a financií otvorený list, v ktorom bránia požiadavky učiteľov a nepedagogických zamestnancov v školách.

Rodičia bránia učiteľov listom pre vládu
SITA

"Žiadame vás, aby ste sa zasadili za efektívnejšie a spravodlivejšie prerozdeľovanie finančných prostriedkov od daňových poplatníkov, teda aj nás, a touto cestou, nie cestou ďalšieho zadlžovania, zabezpečili navýšenie objemu financií v prospech rezortu školstva vrátane zlepšenia ohodnotenia jeho zamestnancov," napísali vláde zástupcovia Rady rodičov SŠ Novohradská.

Celková situácia v rezorte školstva je podľa nich dlhodobo veľmi nepriaznivá. "Nedostatočné financovanie tohto rezortu v oblasti odmeňovania jeho zamestnancov, ale aj v oblasti zabezpečenia prevádzkových potrieb škôl vrátane nedostatočnej pripravenosti zavádzaných reforiem viedlo k situácii, že postavenie zamestnancov rezortu školstva sa za posledné desaťročia len zhoršovalo," uvádzajú v liste autori.
Poukazujú aj na nevyhovujúci stav škôl, chýbajúce reformné učebnice, slabú ochranu učiteľov pred nevhodným správaním študentov, a tiež na to, že práca v školstve sa stáva neatraktívnou pre nových mladých učiteľov.

Spojená škola Novohradská podporila výzvu bratislavských gymnázií, ktoré sa rozhodli pokračovať v časovo neobmedzenom štrajku. Jej zamestnanci sa v piatok (30.11.) zapojili do protestu pred Úradom vlády SR. V pondelok (3.12.) škola organizuje na svojej pôde od 10.00 h sprievodné akcie pod názvom Pre všetkých ľudí, ktorí nie sú "nuly" a necítia sa ako "nuly". Akcia vyvrcholí koncertom o 14.00 h. Zamestnanci školy tvrdia, že od utorka 4. decembra pokračujú v ostrom neobmedzenom štrajku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok