Rusko a Pobaltsko bojujú so snehovými kalamitami

TA3, TASR
30.11.2012 21:34

Problémy na pokračovanie pripravil príchod zimy občanom Ruska, ako aj troch pobaltských republík. Vyplýva to z informácií tamojších médií. Pretrvávajúce husté sneženie a mrznúci dážď sprevádzané prudkým nárazovým vetrom mali v ruskom meste Tver za následok vyhlásenie stavu núdze.

Rusko a Pobaltsko bojujú so snehovými kalamitami
SITA

Nárazy vetra s rýchlosťou 20 metrov/sekundu poškodili elektrické vedenie, 40 cm nového snehu ochromilo navyše dopravu v meste, ležiacom asi 200 km severne od Moskvy.

Napätá bola aj situácia v ruskej metropole, keďže Moskvu zasiahlo najintenzívnejšie novembrové sneženie v uplynulom polstoročí. Upchaté komunikácie, tvoriace sa kolóny vozidiel po množstve dopravných nehôd v dôsledku poľadovice, ale aj značné omeškania v leteckej doprave, to všetko charakterizovalo situáciu v hlavnom meste Ruskej federácie.

V Estónsku a Lotyšsku vyvolala mimoriadna nádielka snehu značné problémy v doprave. Vyvrátené stromy, ale aj skrížené kamióny zablokovali viacero prístupových komunikácií do Tallinnu i Rigy. Tisícky domácnosti v pobaltských republikách sa ocitli bez elektrickej energie. Rozmary počasia narušili aj obvyklý harmonogram trajektovej dopravy smerujúcej z Tallinnu do Fínska a Švédska.

Zo Sibíri prišla správa o tom, že v dôsledku narušenia energetickej siete sa najmenej 40 obcí ocitlo dočasne bez elektrického prúdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok