Holandsko ruší dlhoročnú tradíciu dodávania kvetov do Vatikánu. Dôvodom je pandémia

TA3 TASR
27.1.2022 18:48

Holandskí pestovatelia kvetov po 35 rokoch ukončia tradíciu dodávania bezplatnej kvetinovej výzdoby pre Vatikán, ktorou sa počas veľkonočných sviatkov tradične ozdobovalo Námestie svätého Petra v Ríme.

Holandsko ruší dlhoročnú tradíciu dodávania kvetov do Vatikánu. Dôvodom je pandémia
TASR/AP

Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA. Paul Deckers, doterajší šéf projektu s názvom "Kvety pre pápeža", pre holandskú tlačovú agentúru ANP tento krok zdôvodnil tým, že po dvoch rokoch pandémie  sa už na tento účel nepodarilo nájsť sponzorov.

DPA pripomína, že z dôvodu pandémie nového koronavírusu Námestie svätého Petra už posledné dva roky kvetmi vyzdobené nebolo. Do Ríma posielali predtým z Holandska každoročne pred Veľkou nocou kamióny s tisícami tulipánov, narcisov, ruží a hyacintov. Následne 30 zamestnancov v priebehu jedného dňa vyzdobilo celé námestie pred Bazilikou svätého Petra. Pápež sa tiež počas tradičného požehnania Urbi et Orbi (Mestu a svetu) vždy poďakoval i za doručené kvety.

Samotnému Deckersovi sa v minulosti za kvety poďakovali osobne traja pápeži - Ján Pavol II., Benedikt XVI. a František, ktorý mu v roku 2015 udelil i vyznamenanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok