POČASIE: Bude chladno, niekde sa môže tvoriť aj poľadovica

TA3 SHMÚ
27.1.2022 06:46

Oblačno až zamračené, ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Miestami, najmä na severe a východe, sneženie alebo mrholenie a možnosť poľadovice. Denná teplota od -2 až +4, na juhozápade do +7 st. Slabý, miestami západný vietor do 30 km/h. Na horách veterno.

Situácia

Do našej oblasti postupuje od severozápadu frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva cez južnú Škandináviu až nad Baltské more.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, ojedinele, najmä na juhu západného a stredného Slovenska, aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele, k večeru v severnej polovici na mnohých miestach sneženie, snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď. Najvyššia denná teplota -2 až +3, na juhozápade a miestami aj na juhu Banskobystrického kraja okolo +5 st. Na krajnom severovýchode aj chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 st. Slabý, na západe a postupne miestami na strednom Slovensku a v Popradskej kotline prevažne západný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 13 m/s (45 km/h). Na horách nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: DEŇ: do 3 mm, do 5 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok